Visst är uppfödarna vinnare – ändå..?

Hela Kriterieveckan är till ända, inkl dom traditionella auktionerna. Alltid snack om dom efteråt.
Det är ett underbart forum att mötas i, enda gången ”alla” samlas på samma plats och därför är det viktigt att dom vårdas.

Dock klagades det på auktionen, dåliga priser.
Men var det dåliga priser? Säkert på några nummer men i det stora hela var det nog ganska relevanta priser.
Varför? Jo för det mesta är sålt innan, detta är sista auktionen och då är det inte konstigt att den inte är av bättre klass – men den behövs!
För att just sälja det som finns kvar.
Uppfödarna KAN inte klaga!

Som sagt, det mesta är sålt innan vilket innebär att uppfödarna redan fått in slanten samt är avregistrerad för risken ifall nåt händer deras häst.
Därtill har dom mest troligt fått varit med och bestämt vem som ska träna deras häst.

Sen har ju uppfödarpremien gått upp, lägg till Premiechansen så sitter dom med triumf på hand, om än det är en mindre skala som får ta del av den.
Det är ju en ”dröm” dom säljer så just i det läget är nog dom flesta med och hackar av guldkakan 😉

Så summan av kardemumman i mina ögon är att auktionen höll ”normal” klass och de flesta uppfödare hade redan fått sålt sina hästar och borde känna sig som vinnare.
En sak som var mycket bättre nu än förut på Wenngarn-auktionerna var att dom införskaffat en bra ljus öl på restaurangen!! Inte bara deras egen som är lite väl svårtuggad för mig och för många andra.

Restaurangsammanfattning (samtliga i Stockholm)
VASSA EGGEN har jag varit på förut, tyckte dom var bättre då än nu.
Helt ok men inte samma ”vassa” kvalité på köttet som då. Kanske hade otur och tog fel dag.

SMAK är lite annorlunda men både kul&bra, även om man inte kommer springa där varje fredag.
Menyn uppbyggd på ca 20 rätter, vars alla hade samma storlek med en nisch av förrätt,varmrätt,efterätt uppifrån och ned. Man valde 3,5 eller 7 rätter och fick dom uppifrån och ned.
Bra kvalité på grejerna!
Vinmeny hade dom till ,om så önskades, och kunde beställas i tre mkt smarta varianter: små smak glas till rätten, glas eller flaska.
Priserna samma oavsett vilket vin du tog från menyn.

DUCK&CRAB
Liten restaurang utan vita dukar & dyligt utan 2,5 träbord, punkt slut!
Ingen fine-dining-restaurang på porslin eller upplägg heller, men lura er inte på det för kvalitén var mycket bra!

– SolVANTE, nu när det gått några dagar till.

Från två till åtta med Söderkvist

En strålande dag ombord hos Båth avslutades med Poochai på Mantorp. Stefan Söderkvist hade inte stiftat bekantskap med Poochai sedan 2012…då var duon tvåa i Örebros tvååringslopp Svampen, men de visade sig alltjämt trivas alldeles utmärkt tillsammans. Femte invändigt byttes mot andra utvändigt varvet kvar och Söderkvist kunde köra rakt fram hela vägen. När ledaren … Läs mer

När E3 blev E13…

E3 är en favoritstig för Svante Båth. Och 13 var inget undantag. No Matters fixade nämligen 13:e segern (sex korta hingstar, fem långa hingstar, två korta ston) åt stallet i Gävle. Det blir sällan som man tänkt sig, men när det blev galopp för flera hästar i första sväng satt No Matter hastigt och lustigt … Läs mer

Global Withdrawl finfin!

Global Withdrawl hade lite otur i uttagningarna till E3-finalen där en galopp kort före mål saboterade planerna på en skojig lördag i Gävle. Det var ingen revansch, men möjligtvis lite plåster på såren då han tog hem E3-consolation på fredagkvällen i läcker stil för Erik Adielsson. För första gången utan skor på hovarna flög Global … Läs mer

Zodiac smått överlägsen

Zodiac Kronos är alltjämt grön, orutinerad och har inte riktigt förstått vad det här med travlivet går ut på, men redan i livets andra start var han segermogen. Baskspår var väl inte optimalt, men när det såg ut som ett bowlingklot sköljde genom täthästarna i första sväng satt Zodiac plötsligt i ledningen! Ulf Ohlsson såg … Läs mer

Adventure utan äventyr

Global Adventure skötte sig helt utan anmärkning i debuten. Tvååringen tog hand om ledningen och Erik Adielsson fick lite sällskap genom första sväng. Efter 16,6 första halvvarvet blev det tusenmeterspassering efter 18,1 innan Erik skärpte farten rejält och kom hem på 16,6. – Det är bra fysiskt, men även mentalt, det är fantastiskt väl förberett, … Läs mer