Visst är uppfödarna vinnare – ändå..?

Hela Kriterieveckan är till ända, inkl dom traditionella auktionerna. Alltid snack om dom efteråt.
Det är ett underbart forum att mötas i, enda gången ”alla” samlas på samma plats och därför är det viktigt att dom vårdas.

Dock klagades det på auktionen, dåliga priser.
Men var det dåliga priser? Säkert på några nummer men i det stora hela var det nog ganska relevanta priser.
Varför? Jo för det mesta är sålt innan, detta är sista auktionen och då är det inte konstigt att den inte är av bättre klass – men den behövs!
För att just sälja det som finns kvar.
Uppfödarna KAN inte klaga!

Som sagt, det mesta är sålt innan vilket innebär att uppfödarna redan fått in slanten samt är avregistrerad för risken ifall nåt händer deras häst.
Därtill har dom mest troligt fått varit med och bestämt vem som ska träna deras häst.

Sen har ju uppfödarpremien gått upp, lägg till Premiechansen så sitter dom med triumf på hand, om än det är en mindre skala som får ta del av den.
Det är ju en ”dröm” dom säljer så just i det läget är nog dom flesta med och hackar av guldkakan 😉

Så summan av kardemumman i mina ögon är att auktionen höll ”normal” klass och de flesta uppfödare hade redan fått sålt sina hästar och borde känna sig som vinnare.
En sak som var mycket bättre nu än förut på Wenngarn-auktionerna var att dom införskaffat en bra ljus öl på restaurangen!! Inte bara deras egen som är lite väl svårtuggad för mig och för många andra.

Restaurangsammanfattning (samtliga i Stockholm)
VASSA EGGEN har jag varit på förut, tyckte dom var bättre då än nu.
Helt ok men inte samma ”vassa” kvalité på köttet som då. Kanske hade otur och tog fel dag.

SMAK är lite annorlunda men både kul&bra, även om man inte kommer springa där varje fredag.
Menyn uppbyggd på ca 20 rätter, vars alla hade samma storlek med en nisch av förrätt,varmrätt,efterätt uppifrån och ned. Man valde 3,5 eller 7 rätter och fick dom uppifrån och ned.
Bra kvalité på grejerna!
Vinmeny hade dom till ,om så önskades, och kunde beställas i tre mkt smarta varianter: små smak glas till rätten, glas eller flaska.
Priserna samma oavsett vilket vin du tog från menyn.

DUCK&CRAB
Liten restaurang utan vita dukar & dyligt utan 2,5 träbord, punkt slut!
Ingen fine-dining-restaurang på porslin eller upplägg heller, men lura er inte på det för kvalitén var mycket bra!

– SolVANTE, nu när det gått några dagar till.

Louie sylvass till delad glädje

Louie Brodde luftades på Hagmyren med Kim Moberg i sulkyn. Från bakspår hittade Kim tredje ytter, men ryggen var inte direkt av det piggare slaget och redan 800 meter före mål tvingades Kim lyfta ut hästen i tredjespår. Där bet det bra, men det var samtidigt en bra bit fram till Mellby Don Juan och … Läs mer

Välkommen ombord, Linares!

Senaste att ta landgången ombord hos Båth är 1,5-årige Linares. En hingst med sina papper i ordning. Han är lillebror med hästar som Restless 14,4am, Sete 12,9am och Mitica 13,2am. Mormor Evann C. var USA-född, men tillhörde Europaeliten med elva segrar på 21 starter och 1,6 miljoner intjänat. Hon är bland annat mormor till miljonärer … Läs mer

Rapport från Skottorp

Det flyter på i sin gilla gång i Skottorp. Den ena dagen är den andra lik – och då pratar jag enbart inte om vädret…det ska tydligen komma mer regn de närmaste dagarna. Hästarna utvecklas jättefint och det är bra att nöta på. De är uppe i åtta kilometer per träningspass och jag tycker att … Läs mer

Deimos tillbaka i cirkeln

Deimos Racing gjorde den långa resan till Malmö och Jägersro för att ladda upp inför Breeders Crown-semifinalerna och han gjorde inte resan i onödan. Deimos var lugn och fin bakom bilen och Johan Untersteiner kunde skicka iväg rejält från start. In i första sväng gick det kusligt fort och trots att Johan kommit till spets … Läs mer

Tredje raka för Kim och Indra

Indra’s Secret fortsätter imponera och tredje raka segern kom på Solvalla efter en uppvisning som lovar mer. Kim Moberg tvingades till tredjespår genom första sväng och sedan blev det utvändigt ledaren resten av vägen. Ändå satt Kim mest och höll i sig på finfina 1.14,0a/2.140 meter. – Jag försöker hålla henne fokuserad och låter henne … Läs mer