Hela Kriterieveckan är till ända, inkl dom traditionella auktionerna. Alltid snack om dom efteråt.
Det är ett underbart forum att mötas i, enda gången ”alla” samlas på samma plats och därför är det viktigt att dom vårdas.
Dock klagades det på auktionen, dåliga priser.
Men var det dåliga priser? Säkert på några nummer men i det stora hela var det nog ganska relevanta priser.
Varför? Jo för det mesta är sålt innan, detta är sista auktionen och då är det inte konstigt att den inte är av bättre klass – men den behövs!
För att just sälja det som finns kvar.
Uppfödarna KAN inte klaga!
Som sagt, det mesta är sålt innan vilket innebär att uppfödarna redan fått in slanten samt är avregistrerad för risken ifall nåt händer deras häst.
Därtill har dom mest troligt fått varit med och bestämt vem som ska träna deras häst.
Sen har ju uppfödarpremien gått upp, lägg till Premiechansen så sitter dom med triumf på hand, om än det är en mindre skala som får ta del av den.
Det är ju en ”dröm” dom säljer så just i det läget är nog dom flesta med och hackar av guldkakan 😉
Så summan av kardemumman i mina ögon är att auktionen höll ”normal” klass och de flesta uppfödare hade redan fått sålt sina hästar och borde känna sig som vinnare.
En sak som var mycket bättre nu än förut på Wenngarn-auktionerna var att dom införskaffat en bra ljus öl på restaurangen!! Inte bara deras egen som är lite väl svårtuggad för mig och för många andra.
Restaurangsammanfattning (samtliga i Stockholm)
VASSA EGGEN har jag varit på förut, tyckte dom var bättre då än nu.
Helt ok men inte samma ”vassa” kvalité på köttet som då. Kanske hade otur och tog fel dag.
SMAK är lite annorlunda men både kul&bra, även om man inte kommer springa där varje fredag.
Menyn uppbyggd på ca 20 rätter, vars alla hade samma storlek med en nisch av förrätt,varmrätt,efterätt uppifrån och ned. Man valde 3,5 eller 7 rätter och fick dom uppifrån och ned.
Bra kvalité på grejerna!
Vinmeny hade dom till ,om så önskades, och kunde beställas i tre mkt smarta varianter: små smak glas till rätten, glas eller flaska.
Priserna samma oavsett vilket vin du tog från menyn.
DUCK&CRAB
Liten restaurang utan vita dukar & dyligt utan 2,5 träbord, punkt slut!
Ingen fine-dining-restaurang på porslin eller upplägg heller, men lura er inte på det för kvalitén var mycket bra!
– SolVANTE, nu när det gått några dagar till.