Rapport från Skottorp

Regn. Det är inte värsta sommaren och hösten jag varit med om här nere, men det börjar närma sig. Jobbet blir inte lika enkelt i blötan, men det är svårt att ändra på. Vi har ju härliga hästar att jobba med i alla fall!
Sedan jag hörde av mig senast har tre nya kommit i vagn. Supersquare (e. Super Photo Kosmos) och så kallbloden Tåga Tom (e. Horgen Tore) och Gorm (e. Dotterud Teddy). Den här trion anlände ju till Skottorp samtidigt och eftersom jag var rädd att kallbloden skulle bli lite för tighta (initialt vill jag ju köra dem en-och-en) så slängde jag ihop den här trion. Dom har blivit superkompisar!
Så när jag kör ett av kallbloden tillbringar det andra kallblodet tid i boxen med Supersquare och vice versa. Det har fungerat jättebra. Supersquare har skött sig perfekt och det har inte varit några som helst problem att få honom i vagn. Det samma gäller kallbloden som jobbar på helt utan anmärkning – ingen skillnad faktiskt mot varmbloden i stallet.
I övrigt rullar det på och vi har lagt många mil i kroppen på hästarna som blir allt starkare och ser allt finare ut!
Veckans medarbetare blir en häst som verkligen gjort framsteg: Optimum Terminator (e. Zola Boko). Han inledde som väldigt hingstig och lite svår att handskas med, men har verkligen utvecklats! Nu bjuder han till själv och man sitter och finåker när man kör honom. Det är härligt att känna sådan utveckling i hästarna!

Hörs/Tony

Lyckan total på Bergsåker

Fortune Mearas årsdebuterade med mersmak och tog kvällens andra triumf på Bergsåker, även här satt Ulf Ohlsson i sulkyn. Fortune Mearas öppnade fint och kom till spets före stallkamraten Global Wilderness. Den sistnämnde följde fint med in i mål och fixade en stalldubbel. Fortune Mearas ägs och är uppfödd av Snogarps Gård AB. Ola Haaga … Läs mer

Proppen ur för Bottnas?

Bottnas Easy Cash behöll ledningen från innerspår på Bergsåker och fick efter en snabb öppning dämpa tempot något upp varvet på 1.16,4. Någon längre vila fick inte Ulf Ohlsson och Bottnas Easy Cash som utsattes för rejäl press in på slutrundan. Easy Cash visade fin moral och kapacitet när han höll huvudet först hela vägen … Läs mer

Stjärnor mot årsdebut

Fyraårige Coin Perdu sparrade treårige Global Welcome i ett snabbjobb på Solvalla idag. Duon landade på 1.15,5/1.600 meter efter snabba 1.11 sista 500 med Welcome i ledningen och Coin Perdu utvändigt. – Jag var jättenöjd och nu är det nära årsdebut. Welcome går förmodligen till Örebro och Breeders Crown 12 april, medan jag klurar lite … Läs mer

Välkommen Welcome!

Coin Perdu och Poochai hälsar Global Welcome in i ligan då han blivit stor grabb och kan även han titulera sig avelshingst. Dock blir dom kanske ledsna då jag säger ”icke i år”. I år ska deras övriga fyra ben dra ekonomilasset 😉 Nu mer får dom ju poäng och i princip blir alla godkända. … Läs mer

Welcome högt skattad

Stall Båth fick sin andra avelshingst i stallet idag då treårige Global Welcome synades av avelsvärderingsnämnden. Uppfödningslöpningsvinnarens skötare Moa Thörngren var med sin ögonsten hela dagen. – Han skötte sig exemplariskt på morgonen när han visades upp för nämnden, sedan tyckte han nog att det var en låååååång dag. För när vi vid 16-tiden skulle … Läs mer