21/9: Rapport från Skottorp

Tony Jönsson

Livet går sin gilla gång med ettåringarna. Två nya har kommit i vagn: Behind Bars (e. Maharajah) och Remain In Light (e. Muscle Hill).
Den förste är en riktig bjässe som även jag känner mig liten när jag står bredvid. Turligt nog är han väldigt snäll och samarbetsvillig, det har fungerat utan problem. Även Remain In Light har gjort precis vad han ska.

****

En ny häst har dykt upp; Muscle Valky (e. Muscle Hill) som faktiskt redan var inkörd när han kom hit. Gällande Muscle Valky var en bra grund lagd. Även om hästen är lite hingstig och lite tunn i kroppen, men det ordnar nog till sig inom kort!

***

Lite småirriterande är att det är mycket tjuvnyp i hagarna mellan hästarna för dagen. Jag vet faktiskt inte vad det beror på, men det där kommer i perioder och när de blir för hårdhänta med varandra innebär det också småskavanker på hästarna, vilket jag inte gillar alls. Det finns för- och nackdelar med att de får leka tillsammans!

***

Veckans medarbetare är Valuta E.W. (e. Chocolatier). Hon har varit riktigt fin för vagn på sistone och verkligen tagit steg framåt. Tyvärr fick hon en smäll i hagen härom dagen och veterinären får ta en koll, men vi håller alla tummar för att det inte är något allvarligt.

**

Och så håller jag förstås tummarna för ”mina” hästar i Kriteriet; Very Kronos, Capitol Hill, Coin Perdu, Global Unspoked – och Global Un Poco, samtliga har de fått sin inskolning här i Skottorp. Oavsett resultat nästa söndag är man förstås stolt över att de tagit sig så här långt!

– Tony Jönsson

Brandy på Solvalla

Brandy Flame gjorde comeback efter en liten vinterträningspaus och tog karriärens tredje seger på Solvalla. Från sjundespår skickade Erik Adielsson iväg Brandy Flame till ledningen och väl där blev det tufft tempo. Ändå stack Brandy Flame undan på 1.13,7a/1.640 meter. – Det är normalt sett svårt från sjunde och åttondespår och det är verkligen vasst … Läs mer

Välkommen, Jon Snow!

Jon Snow Pellini heter årets andelshäst ombord hos Stall Svante Båth. På kort tid har samtliga 20 andelar i den här intressant stammade herren sålts ut och den 1 april ansluter han till Svantes unghästcenter i Skottorp. Vi hälsar alla nya som gamla hästägare välkomna!

Båth tar över Solvallaköket!

Att Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna. Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen. Med en 6-rätters meny i detalj skapad av Svante Båth bjuder Solvalla … Läs mer

Attraversiamo årets fyraåring!

Svenska Hästsportsjournalisters klubb (SHK) röstade fram Attraversiamo till Årets Fyraåring på gårdagens hästgala. Attra vann ju såväl Derbyt som Readly Express Lopp samt var tvåa i Kungapokalen. Attra vintertränar för fullt och skötaren Linda Weman rapporterar att hästen trimmar på för fullt, sex intervaller och ligger lågt och fint i puls! Attraversiamo hingst e. Kiss … Läs mer

Super Sarah övervinner alla hinder

Super Sarah fortsätter att imponera och visade att hon är en verklig tuffing. Första långresan och start på V75 mot betydligt mer rutinerade konkurrenter löste hon på synnerligen imponerande sätt. Super Sarah, som saknar höger öga, var trevande när ”kavalleriattacken” kom utifrån i starten. Erik Adielsson fick snällt strutta iväg med Sarah som lite turligt … Läs mer