21/9: Rapport från Skottorp

Tony Jönsson

Livet går sin gilla gång med ettåringarna. Två nya har kommit i vagn: Behind Bars (e. Maharajah) och Remain In Light (e. Muscle Hill).
Den förste är en riktig bjässe som även jag känner mig liten när jag står bredvid. Turligt nog är han väldigt snäll och samarbetsvillig, det har fungerat utan problem. Även Remain In Light har gjort precis vad han ska.

****

En ny häst har dykt upp; Muscle Valky (e. Muscle Hill) som faktiskt redan var inkörd när han kom hit. Gällande Muscle Valky var en bra grund lagd. Även om hästen är lite hingstig och lite tunn i kroppen, men det ordnar nog till sig inom kort!

***

Lite småirriterande är att det är mycket tjuvnyp i hagarna mellan hästarna för dagen. Jag vet faktiskt inte vad det beror på, men det där kommer i perioder och när de blir för hårdhänta med varandra innebär det också småskavanker på hästarna, vilket jag inte gillar alls. Det finns för- och nackdelar med att de får leka tillsammans!

***

Veckans medarbetare är Valuta E.W. (e. Chocolatier). Hon har varit riktigt fin för vagn på sistone och verkligen tagit steg framåt. Tyvärr fick hon en smäll i hagen härom dagen och veterinären får ta en koll, men vi håller alla tummar för att det inte är något allvarligt.

**

Och så håller jag förstås tummarna för ”mina” hästar i Kriteriet; Very Kronos, Capitol Hill, Coin Perdu, Global Unspoked – och Global Un Poco, samtliga har de fått sin inskolning här i Skottorp. Oavsett resultat nästa söndag är man förstås stolt över att de tagit sig så här långt!

– Tony Jönsson

Tredje Solvalla-segern för kvällen!

Gazoline Mearas har varit ute i tuffa sällskap och stod på tur för seger. Ulf Ohlsson tog inga fångar från start och körde rejält för ledningen. Det kostade 1.10 första 500 och 1.14 på varvet. Gazoline Mearas stack undan in på upploppet och skaffade sig ointagligt försprång och höll undan på 1.13,5a/2.140 meter. Stall Countess … Läs mer

Manual Flight in på radarn

ASVT:s Auktionslopp var en av årets huvuduppgifter för tvåårige Manual Flight. Och det gick vägen utan några som helst problem. Manual Flight öppnade fint bakom bilen och satt i ledningen per omgående. Efter 1.15 första 500 dämpades tempot efter Erik Adielssons önskemål. Manual Flight klev sedan ifrån lätt i sin småmysigt flegmatiska stil på 1.16,7a/2.140 … Läs mer

Alesso hela vägen!

Alesso hade en småspännande uppgift med innerspår över sprinterdistans och Erik Adielsson bjöd på uppvisning på Solvalla. Alesso pinnade på i 1.10-tempo upp till 500-meterspålen och nådde varvet på 1.12,7. Trots det tuffa tempot trummade Alesso bara undan på fina 1.12,0a/1.640 meter. Stall Disco Fever äger Alesso som sköt som av Mira Lahtinen i Knivsta.

Game, set och Match’Em!

Tvåårige Match’Em åkte till Örebro för att debutera och visade sig direkt vara en fullfjädrad tävlingshäst. Han överflyglades från start, men låg i ledarryggen och väntade på marschorder från sin kusk Ulf Ohlsson som tog högertöm 650 meter före mål. Match’Em tog enkelt grepp om ledaren, men utmanades hela upploppet ned av utvändig häst. Han … Läs mer

Kaffe kaka fjärde raka!

Haitkin Am har inlett karriären på bästa tänkbara vis. Den treårige valacken har fått byta miljö, men verkar inte vantrivas det minsta av Stockholms-luften. Han tog turen till Rättvik och klev sedvanligt iväg fint från springspår, men en invändig konkurrent var inte helt imponerad av Haitkins resultatrad. Ulf Ohlsson tog ”omtag” efter ett halvvarv och … Läs mer