Två kalla, en varm: Välkomna!

Vi kan denna vecka räkna in tre nya ettåringar i Skottorp; två kalla och en varm!
Vi kickar väl igång med Tåga Tom som är efter Horgen Tore och Allnatt Ö.K. Mamman kom till kvallopp som treåring, men fick därefter gå till avel och Tåga Tom är hennes första avkomma. Allnatt Ö.K. är syster med högkapabla duon Tomeld Ö.K. (som ni kanske minns att han gick ett kvallopp på 1.22,0 – som fyraåring!) och Tomdin Ö.K. vilka båda var segermaskiner med över 600.000 intjänat, vardera.

Gorm heter kompisen. Han är undan Moe Sigyn som själv tog 27-rekord och tjänade 231.000 kronor, men hennes karriär får stå tillbaka i uppmärksamhet. Hon är nämligen syster med självaste Moe Odin, 19,3 och över elva miljoner intjänat. En annan bror heter Moe Svarten, 2,4 miljoner.
Countess AB i Luleå äger de båda kallbloden som vi hälsar lite extra välkomna ombord i värmen hos stall Båth!

Tredje nyfärvärvet har värmen uppe. Supersquare är en hingst med franskt möderne. Ornella du Rib var själv ostartad, men har tidigare lämnat Unique Lover (e. Love You) som hade en kort, men rätt så vass tävlingskarriär för Robert Bergh inbringande 350.000 kronor. Mormor Eva du Rib har lämnat två miljonärer, Quiva du Rib (e. Fleuron Perrine) och Sydney du Rib (e. First du Retz). Eva du Rib är syster med supertalangen Nikita du Rib som tjänade fem miljoner och Jomo du Rib som tjänade sex miljoner.
Torbjörn Sahlin, Stöde har fött upp och äger Squarespace.

Brandy på Solvalla

Brandy Flame gjorde comeback efter en liten vinterträningspaus och tog karriärens tredje seger på Solvalla. Från sjundespår skickade Erik Adielsson iväg Brandy Flame till ledningen och väl där blev det tufft tempo. Ändå stack Brandy Flame undan på 1.13,7a/1.640 meter. – Det är normalt sett svårt från sjunde och åttondespår och det är verkligen vasst … Läs mer

Välkommen, Jon Snow!

Jon Snow Pellini heter årets andelshäst ombord hos Stall Svante Båth. På kort tid har samtliga 20 andelar i den här intressant stammade herren sålts ut och den 1 april ansluter han till Svantes unghästcenter i Skottorp. Vi hälsar alla nya som gamla hästägare välkomna!

Båth tar över Solvallaköket!

Att Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna. Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen. Med en 6-rätters meny i detalj skapad av Svante Båth bjuder Solvalla … Läs mer

Attraversiamo årets fyraåring!

Svenska Hästsportsjournalisters klubb (SHK) röstade fram Attraversiamo till Årets Fyraåring på gårdagens hästgala. Attra vann ju såväl Derbyt som Readly Express Lopp samt var tvåa i Kungapokalen. Attra vintertränar för fullt och skötaren Linda Weman rapporterar att hästen trimmar på för fullt, sex intervaller och ligger lågt och fint i puls! Attraversiamo hingst e. Kiss … Läs mer

Super Sarah övervinner alla hinder

Super Sarah fortsätter att imponera och visade att hon är en verklig tuffing. Första långresan och start på V75 mot betydligt mer rutinerade konkurrenter löste hon på synnerligen imponerande sätt. Super Sarah, som saknar höger öga, var trevande när ”kavalleriattacken” kom utifrån i starten. Erik Adielsson fick snällt strutta iväg med Sarah som lite turligt … Läs mer