Två kalla, en varm: Välkomna!

Vi kan denna vecka räkna in tre nya ettåringar i Skottorp; två kalla och en varm!
Vi kickar väl igång med Tåga Tom som är efter Horgen Tore och Allnatt Ö.K. Mamman kom till kvallopp som treåring, men fick därefter gå till avel och Tåga Tom är hennes första avkomma. Allnatt Ö.K. är syster med högkapabla duon Tomeld Ö.K. (som ni kanske minns att han gick ett kvallopp på 1.22,0 – som fyraåring!) och Tomdin Ö.K. vilka båda var segermaskiner med över 600.000 intjänat, vardera.

Gorm heter kompisen. Han är undan Moe Sigyn som själv tog 27-rekord och tjänade 231.000 kronor, men hennes karriär får stå tillbaka i uppmärksamhet. Hon är nämligen syster med självaste Moe Odin, 19,3 och över elva miljoner intjänat. En annan bror heter Moe Svarten, 2,4 miljoner.
Countess AB i Luleå äger de båda kallbloden som vi hälsar lite extra välkomna ombord i värmen hos stall Båth!

Tredje nyfärvärvet har värmen uppe. Supersquare är en hingst med franskt möderne. Ornella du Rib var själv ostartad, men har tidigare lämnat Unique Lover (e. Love You) som hade en kort, men rätt så vass tävlingskarriär för Robert Bergh inbringande 350.000 kronor. Mormor Eva du Rib har lämnat två miljonärer, Quiva du Rib (e. Fleuron Perrine) och Sydney du Rib (e. First du Retz). Eva du Rib är syster med supertalangen Nikita du Rib som tjänade fem miljoner och Jomo du Rib som tjänade sex miljoner.
Torbjörn Sahlin, Stöde har fött upp och äger Squarespace.

Tredje Solvalla-segern för kvällen!

Gazoline Mearas har varit ute i tuffa sällskap och stod på tur för seger. Ulf Ohlsson tog inga fångar från start och körde rejält för ledningen. Det kostade 1.10 första 500 och 1.14 på varvet. Gazoline Mearas stack undan in på upploppet och skaffade sig ointagligt försprång och höll undan på 1.13,5a/2.140 meter. Stall Countess … Läs mer

Manual Flight in på radarn

ASVT:s Auktionslopp var en av årets huvuduppgifter för tvåårige Manual Flight. Och det gick vägen utan några som helst problem. Manual Flight öppnade fint bakom bilen och satt i ledningen per omgående. Efter 1.15 första 500 dämpades tempot efter Erik Adielssons önskemål. Manual Flight klev sedan ifrån lätt i sin småmysigt flegmatiska stil på 1.16,7a/2.140 … Läs mer

Alesso hela vägen!

Alesso hade en småspännande uppgift med innerspår över sprinterdistans och Erik Adielsson bjöd på uppvisning på Solvalla. Alesso pinnade på i 1.10-tempo upp till 500-meterspålen och nådde varvet på 1.12,7. Trots det tuffa tempot trummade Alesso bara undan på fina 1.12,0a/1.640 meter. Stall Disco Fever äger Alesso som sköt som av Mira Lahtinen i Knivsta.

Game, set och Match’Em!

Tvåårige Match’Em åkte till Örebro för att debutera och visade sig direkt vara en fullfjädrad tävlingshäst. Han överflyglades från start, men låg i ledarryggen och väntade på marschorder från sin kusk Ulf Ohlsson som tog högertöm 650 meter före mål. Match’Em tog enkelt grepp om ledaren, men utmanades hela upploppet ned av utvändig häst. Han … Läs mer

Kaffe kaka fjärde raka!

Haitkin Am har inlett karriären på bästa tänkbara vis. Den treårige valacken har fått byta miljö, men verkar inte vantrivas det minsta av Stockholms-luften. Han tog turen till Rättvik och klev sedvanligt iväg fint från springspår, men en invändig konkurrent var inte helt imponerad av Haitkins resultatrad. Ulf Ohlsson tog ”omtag” efter ett halvvarv och … Läs mer