Rapport från Skottorp 27 juli

Falm är en av hästarna som är i vagn i Skottorp.

Åter i ”selen” efter några veckors semester. Unghästarna har dock inte haft semester och sedan jag rapporterade senast har sju nya unghästar kommit i vagn.
Det handlar om samtliga fem Kronos-hästar och två Global-hästar som efter stabilt arbete med tömkörningen medan jag varit borta var redo för skalmar i måndags.

Alla skötte sig bra, även om Awesome Kronos (e. Father Patrick) vill ha full koll på marken han går på.

Andelshästen Global Avenue (e. S.J.’s Caviar) har varit spänd och lite ängslig under tömkörningen, men hade inga större problem när vagnen skulle på och jag var nöjd med samtliga!

Den gruppen som varit med sedan april går nu tre gånger i veckan och känns riktigt starka, men jag har väntat med att öka längden i passen, om någon vecka är det dock dags att stärka upp dem ytterligare med ännu mera ”meter i benen”.

Veckans medarbetare utser vi Simple Minds (e. From Above) till. När man varit ifrån någon vecka och kommer tillbaka inser man vilka otroligt fina hästar man får jobba med. Och Simple Minds var en av dem jag utbrast: ”F-n vad fin han var”, när jag kört honom senast.

Hörs om någon vecka!

//Tony

Fauntleroy hela vägen

Treårige Fauntleroy var nere i ett P22-lopp för att skaffa självförtroende och startpoäng. I Eskilstuna öppnade han bra bakom starbilen och satt i ledningen omgående. Väl där fick Ulf Ohlsson bestämma tempot och Fauntleroy klev undan utan några som helst problem över 2.640 meter. Segertiden var 1.19,3a/2.640 meter. Request Communication AB & Tradecity AB äger … Läs mer

Pucken studsade rätt

Pucks Bounce hade fått två lopp i kroppen och hade flyttat fram sina positioner rejält. På Solvalla smög Pucks Bounce i tredje invändigt för Erik Adielsson som började visa intresse halvvarvet före mål. Pucks Bounce avgjorde prydligt sista biten på strålande 1.13,5a/1.640 meter och är klar för finalen i Breeders Course på Jägersro 26 oktober. … Läs mer

Skål från Ohlsson!

Brandy Flame var tillbaka efter en träningsperiod och spräckte segernollan på fint sätt på Mantorp. Valacken uppträdde överlag rappare och följde bilen första biten. Ohlsson överlät ledningen in i första sväng och kunde vänta med attacken till upploppets början. Då klev Brandy Flame förbi utan minsta bekymmer till livets första seger på 1.15,2a/2.140 meter. Monica … Läs mer

Gorm gjorde reklam – för sig själv!

Gorm ska avelsvärderas och treåringen gjorde fin reklam för sig själv på Hagmyren idag. Ulf Ohlsson tog en snabbstart från dubbla tillägg och Gorm satt i rygg ledaren redan efter 500 meter. Varvet kvar parkerades Gorm utvändigt ledaren och skruvade försiktigt upp farten. 150 kvar hade ledaren fått nog och Gorm hade kraft och mod … Läs mer

Lycka för United

United Broline är inne i en ”tävlingsträningsperiod”, innebärande att han ska lära sig start-och-broms på ett bättre sätt när det är allvar. Viktor Lyck fick chansen i Rättvik från tillägg och såväl kusk som häst fungerade perfekt. Viktor inledde i tredje ytter, satt iskallt kvar 500 kvar och fick bra draghjälp runt slutsvängen. Över upploppet … Läs mer