Rapport från Skottorp 27 juli

Falm är en av hästarna som är i vagn i Skottorp.

Åter i ”selen” efter några veckors semester. Unghästarna har dock inte haft semester och sedan jag rapporterade senast har sju nya unghästar kommit i vagn.
Det handlar om samtliga fem Kronos-hästar och två Global-hästar som efter stabilt arbete med tömkörningen medan jag varit borta var redo för skalmar i måndags.

Alla skötte sig bra, även om Awesome Kronos (e. Father Patrick) vill ha full koll på marken han går på.

Andelshästen Global Avenue (e. S.J.’s Caviar) har varit spänd och lite ängslig under tömkörningen, men hade inga större problem när vagnen skulle på och jag var nöjd med samtliga!

Den gruppen som varit med sedan april går nu tre gånger i veckan och känns riktigt starka, men jag har väntat med att öka längden i passen, om någon vecka är det dock dags att stärka upp dem ytterligare med ännu mera ”meter i benen”.

Veckans medarbetare utser vi Simple Minds (e. From Above) till. När man varit ifrån någon vecka och kommer tillbaka inser man vilka otroligt fina hästar man får jobba med. Och Simple Minds var en av dem jag utbrast: ”F-n vad fin han var”, när jag kört honom senast.

Hörs om någon vecka!

//Tony

Tredje Solvalla-segern för kvällen!

Gazoline Mearas har varit ute i tuffa sällskap och stod på tur för seger. Ulf Ohlsson tog inga fångar från start och körde rejält för ledningen. Det kostade 1.10 första 500 och 1.14 på varvet. Gazoline Mearas stack undan in på upploppet och skaffade sig ointagligt försprång och höll undan på 1.13,5a/2.140 meter. Stall Countess … Läs mer

Manual Flight in på radarn

ASVT:s Auktionslopp var en av årets huvuduppgifter för tvåårige Manual Flight. Och det gick vägen utan några som helst problem. Manual Flight öppnade fint bakom bilen och satt i ledningen per omgående. Efter 1.15 första 500 dämpades tempot efter Erik Adielssons önskemål. Manual Flight klev sedan ifrån lätt i sin småmysigt flegmatiska stil på 1.16,7a/2.140 … Läs mer

Alesso hela vägen!

Alesso hade en småspännande uppgift med innerspår över sprinterdistans och Erik Adielsson bjöd på uppvisning på Solvalla. Alesso pinnade på i 1.10-tempo upp till 500-meterspålen och nådde varvet på 1.12,7. Trots det tuffa tempot trummade Alesso bara undan på fina 1.12,0a/1.640 meter. Stall Disco Fever äger Alesso som sköt som av Mira Lahtinen i Knivsta.

Game, set och Match’Em!

Tvåårige Match’Em åkte till Örebro för att debutera och visade sig direkt vara en fullfjädrad tävlingshäst. Han överflyglades från start, men låg i ledarryggen och väntade på marschorder från sin kusk Ulf Ohlsson som tog högertöm 650 meter före mål. Match’Em tog enkelt grepp om ledaren, men utmanades hela upploppet ned av utvändig häst. Han … Läs mer

Kaffe kaka fjärde raka!

Haitkin Am har inlett karriären på bästa tänkbara vis. Den treårige valacken har fått byta miljö, men verkar inte vantrivas det minsta av Stockholms-luften. Han tog turen till Rättvik och klev sedvanligt iväg fint från springspår, men en invändig konkurrent var inte helt imponerad av Haitkins resultatrad. Ulf Ohlsson tog ”omtag” efter ett halvvarv och … Läs mer