Rapport från Skottorp 27 juli

Falm är en av hästarna som är i vagn i Skottorp.

Åter i ”selen” efter några veckors semester. Unghästarna har dock inte haft semester och sedan jag rapporterade senast har sju nya unghästar kommit i vagn.
Det handlar om samtliga fem Kronos-hästar och två Global-hästar som efter stabilt arbete med tömkörningen medan jag varit borta var redo för skalmar i måndags.

Alla skötte sig bra, även om Awesome Kronos (e. Father Patrick) vill ha full koll på marken han går på.

Andelshästen Global Avenue (e. S.J.’s Caviar) har varit spänd och lite ängslig under tömkörningen, men hade inga större problem när vagnen skulle på och jag var nöjd med samtliga!

Den gruppen som varit med sedan april går nu tre gånger i veckan och känns riktigt starka, men jag har väntat med att öka längden i passen, om någon vecka är det dock dags att stärka upp dem ytterligare med ännu mera ”meter i benen”.

Veckans medarbetare utser vi Simple Minds (e. From Above) till. När man varit ifrån någon vecka och kommer tillbaka inser man vilka otroligt fina hästar man får jobba med. Och Simple Minds var en av dem jag utbrast: ”F-n vad fin han var”, när jag kört honom senast.

Hörs om någon vecka!

//Tony

Brandy på Solvalla

Brandy Flame gjorde comeback efter en liten vinterträningspaus och tog karriärens tredje seger på Solvalla. Från sjundespår skickade Erik Adielsson iväg Brandy Flame till ledningen och väl där blev det tufft tempo. Ändå stack Brandy Flame undan på 1.13,7a/1.640 meter. – Det är normalt sett svårt från sjunde och åttondespår och det är verkligen vasst … Läs mer

Välkommen, Jon Snow!

Jon Snow Pellini heter årets andelshäst ombord hos Stall Svante Båth. På kort tid har samtliga 20 andelar i den här intressant stammade herren sålts ut och den 1 april ansluter han till Svantes unghästcenter i Skottorp. Vi hälsar alla nya som gamla hästägare välkomna!

Båth tar över Solvallaköket!

Att Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna. Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen. Med en 6-rätters meny i detalj skapad av Svante Båth bjuder Solvalla … Läs mer

Attraversiamo årets fyraåring!

Svenska Hästsportsjournalisters klubb (SHK) röstade fram Attraversiamo till Årets Fyraåring på gårdagens hästgala. Attra vann ju såväl Derbyt som Readly Express Lopp samt var tvåa i Kungapokalen. Attra vintertränar för fullt och skötaren Linda Weman rapporterar att hästen trimmar på för fullt, sex intervaller och ligger lågt och fint i puls! Attraversiamo hingst e. Kiss … Läs mer

Super Sarah övervinner alla hinder

Super Sarah fortsätter att imponera och visade att hon är en verklig tuffing. Första långresan och start på V75 mot betydligt mer rutinerade konkurrenter löste hon på synnerligen imponerande sätt. Super Sarah, som saknar höger öga, var trevande när ”kavalleriattacken” kom utifrån i starten. Erik Adielsson fick snällt strutta iväg med Sarah som lite turligt … Läs mer