Rapport från Skottorp 27 juli

Falm är en av hästarna som är i vagn i Skottorp.

Åter i ”selen” efter några veckors semester. Unghästarna har dock inte haft semester och sedan jag rapporterade senast har sju nya unghästar kommit i vagn.
Det handlar om samtliga fem Kronos-hästar och två Global-hästar som efter stabilt arbete med tömkörningen medan jag varit borta var redo för skalmar i måndags.

Alla skötte sig bra, även om Awesome Kronos (e. Father Patrick) vill ha full koll på marken han går på.

Andelshästen Global Avenue (e. S.J.’s Caviar) har varit spänd och lite ängslig under tömkörningen, men hade inga större problem när vagnen skulle på och jag var nöjd med samtliga!

Den gruppen som varit med sedan april går nu tre gånger i veckan och känns riktigt starka, men jag har väntat med att öka längden i passen, om någon vecka är det dock dags att stärka upp dem ytterligare med ännu mera ”meter i benen”.

Veckans medarbetare utser vi Simple Minds (e. From Above) till. När man varit ifrån någon vecka och kommer tillbaka inser man vilka otroligt fina hästar man får jobba med. Och Simple Minds var en av dem jag utbrast: ”F-n vad fin han var”, när jag kört honom senast.

Hörs om någon vecka!

//Tony

Cash Cowboy drog snabbast

Cash Cowboy drog snabbast var ytterligare en treåring som debuterade på bästa sätt. På Hagmyren öppnade han bra från springspår, men var chanslös på ledningen och Ulf Ohlsson fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. Tempot var, med blöta förutsättningar, rätt så tufft, men Cash Cowboy borrade ned sig och avgjorde säkert över upploppet … Läs mer

United flög fram till slut

United Broline bjöds en perfekt resa av Ulf Ohlsson i Rättvik och tackade för den passningen genom att flyga fram till seger sista biten. Ohlsson hittade rygg ledaren, fick förvisso backa loss i slutsvängen, och tvingades till en rejäl temposkärpning på upploppet för att hinna fram till ledarhästen. Stall De Soto HB, Rosersberg äger United … Läs mer

Äntligen, Troublemaker!

Troublemaker Face har kämpat länge för första segern och på Solvalla fanns alla anledningar till att det skulle strula med stänk och kladdig bana. Erik Adielsson löste det genom att placera Troublemaker utvändigt om ledaren och han avgjorde säkert över upploppet på 1.17,0a/2.140 meter. – Han kändes jättefin och verkade gilla underlaget bra mycket mer … Läs mer

Urchin först till sist

Urchin inledde från sämsta spåret, men var likväl först i mål på Solvalla. Erik Adielsson inledde i fjärde utvändigt, om i praktiken var åttonde ytter då dödenshästen släpade, men fick bra draghjälp 750 kvar i tredjespår. Urchin kunde vänta med attacken till 250 kvar och då bet det bra. Erik Adielsson kunde sitta lugn och … Läs mer

Wizard tillbaka i cirkeln

Global Wizard har varit borta länge på grund av skadeproblem, men gjorde efterlängtad comeback på Solänget. Daniel Wäjersten placerade Wizard i ledningen och efter 1.13 första 500 blev det 1.15 på varvet. Långklivande Global Wizard höll säker marginal till övriga hela vägen hem på 1.13,6a/1.640 meter. Veckestrand El med flera äger Global Wizard som sköts … Läs mer