Rapport från Skottorp 7 juli

On Fleek och Kim Moberg.

Idag har det varit mönstring i Skottorp och Svante kände på 15-talet ettåringar som alla skötte sig helt utan anmärkning.
– Jag vill inte lyfta fram någon, utan konstaterar att de ligger helt rätt på det tidsmässigt. Det fanns några som var trögare än andra, några som hade lite bättre spänst än de andra, men helheten var väldigt positiv och nu är grunden lagd, nu ska vi börja bygga huset också och ge dem många mil i benen fram till hösten, konstaterade Svante.
Han kände på alla som ködes själv – utom en. ”Tjejhästen” On Fleek fick återstifta bekantskapen med Kim Moberg som var jättenöjd med From Above-avkomman.
– Vaken, pigg och framåt. Och jättefin aktion, sade Kim om ”Flisan”.
Ytterligare en häst har kommit i vagn i veckan, det är Lady Chaplin som haft en liten lugnare period och ”käkat” på sig, men nu är åter i så att säga full träning.
– Hon har kommit tillbaka jättefint och det var inga problem med att sätta vagn på henne, berättade Tony Jönsson.

Gordon Mearas och Svante.

Esprit Sisu V75-vinnare!

Esprit Sisu brukar få göra grovjobbet själv, men öppnade lite bättre än vanligt och kunde forceras till ledningen efter 500 meter på V75. Väl där fick Erik Adielsson bestämma farten som han ville – och viljan hos Erik var att dra upp tempot 700 meter före mål. Esprit Sisu skaffade sig flera längder till övriga … Läs mer

Fulltankad Gazoline

Gazoline Mearas är inne i en skön utvecklingsperiod och fjärde raka triumfen kom i Östersund. Ulf Ohlsson skickade iväg snabbt men kontrollerat från start och efter 1.11 första 500 satt treårige Gazoline i spets. Efter väldigt lugn fart i ett varv satt Ulf Ohlsson mest och tittade på sina konkurrenter samtidigt som Gazoline Mearas gled … Läs mer

Pang pang i Örebro

Cash Cowboy är alltjämt obesegrad efter två starter Treåringen visade fin uppfattning bakom bilen och öppnade bra, men det vankades invändigt svar genom första sväng. Erik Adielsson var bestämd och efter 500 meter kunde han sätta sig till rätta i front. 1.11,2 kostade det, men å andra sidan blev dämpningen till 1.17 första varvet loppavgörande. … Läs mer

Segerdoft för Kim

Kim Moberg drog till Bergsåker med sin passhäst, fuxige Armani Degato och lämnar Sundsvall glad och nöjd framåt kvällen. Armani Degato fick initialt svar i spetskörningen och blev lite ambitiös på kuppen. Efter ett halvvarv satt han i spets och var frisk i front. – Jag var nöjd med hur han kändes, men inte riktigt … Läs mer

Andra raka för Greven

Duke of Mearas tog andra raka segern tillsammans med Kim Moberg. Kim lyfte ut från andra ytter efter 500 meter för att landa i dödens. Därifrån avgjorde Duke of Mearas utan större problem på 1.14,5a/2.140 meter. – Jag lämnade lite halvklart på den här när jag var uppe på restaurangen. Det gick lite sakta, men … Läs mer