Succé i E3-final!

Etta-tvåa-fyra.
Stall Båths E3-facit var sylvasst och Coin Perdu vet ännu inte hur det känns att förlora efter nio starter!

E3-ettan Coin Perdu med Anna Hagman och E3-tvåan Van Kronos med Anders Eriksson.

Inte helt oväntat tog Twist of Fate ledningen och Coin Perdu fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren. Det bekom dock inte Coin som väntade på signalen från sin kusk Erik Adielsson. In på upploppet avgjorde Coin Perdu på urstarka 1.12,8a/2.140 meter.
– Han hade inte perfekt rytm under vägen, men han verkligen hjälpte till vid de tillfällen det var halvkritiskt. Jag är vansinnigt imponerad av honom, sade Erik Adielsson.
Van Kronos, körd av Johan Untersteiner, hittade loss från ledarryggen och var den som var närmast Coin Perdu vid målgång. Dessutom spurtade Captol Hill, efter att ha haft positionsproblem i sista sväng, till fjärdeplatsen.
Totalt tjänade den här trion 1.498.500 kronor i ett lopp! Det gjorde också att stallet närmar sig 10 miljoner intjänat när vi just passerat halvårsskiftet.
Coin Perdu är uppfödd av Calle Wihlborg, ägs av Capulus Horses i Kullavik och sköts om av Anna Hagman i Knivsta.

”Ture” redo för årsdebut

Global Adventure har genom hela karriären tillhört kulltoppen och han gick ur fyraåringssäsongen med 16 segrar på 29 starter och 4,2 miljoner på bankboken. Efter en vinterträning fick han sträcka på benen på Bergsåker och knallade 1.15,5/1.600 meter med 1.10 sista 500 och visade startklar form. – Vi var riktigt nöjda och han kändes mycket … Läs mer

Lekande lätt för Lacille

Lacille Boko vet efter två starter inte hur det känns att förlora. På Solvalla provade hon bilen för första gången och följde med vingen första 100 meterna från innerspår. Väl i front slappnade hon av fint och Örjan Kihlström fick dämpa till småskämmigt 1.25-tempo andra halvvarvet. Första 1.500 meterna nåddes på 1.20,5 innan det blev … Läs mer

Alla till Valla – 2/3

Tolv relativt nyblivna tvååringar stod på programmet denna fantastiska tisdag. Vårvärme i luften, snudd på perfekt underlag och solen som energikälla för såväl två som fyrbenta. Först ut var kvartetten Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar), Biba Dushi (e. Raja Mirchi) utvändigt, Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) i andra utvändigt och Arras Beluga Wine (e. … Läs mer

Ettan för Ambrosius

Ambrosius har haft en lite småstrulig inledning på karriären, men då han lottades till innerspår på Mantorp blev det raka vägen till vinnarcirkeln. Ulf Ohlsson fick iväg Ambrosius fint och höll ledningen trots flera utmanare in i första sväng. Efter 1.19 på varvet blev det bättre tryck i grejorna på slutvarvet och Ambrosius höll säker … Läs mer

Alla till Valla – 23/2

Småknepiga träningsförhållande på hemmaplan gjorde att det blev fullt lag på Solvalla under tisdagen. Banan var efter förhållanden i strålande författning. Treåriga So Delicious var först ut och från ledningen gick hon 1.24/1.600 meter med  1.19 sista 500. Tvååringarna Great Time Trot (e. Walner), Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) och Establishment (e. Maharajah) fick … Läs mer