Välkomna ombord, Tahoe och Turboy!

Tahoe Broline (e. Weingartner) är ny i träning ombord Stall Båth. Tvååriga Tahoe har anlänt Sundsvall och har Tomas Selander som skötare.
Mamma Malabar Mist har tidigare lämnat Breeders Crown-vinnaren Pacific Broline 1.11,8a/1.599.300 kronor. Mormor Gleam var en riktigt topphäst på andra sidan Atlanten för Malvern Burroughs som hon vann såväl Hambo Oaks som Breeders Crown – i det sistnämnda loppet satt Jimmy Takter i sulkyn.
Hästen ägs av Caipira Trotting.

Ny i träning är även femårige Turboy. Turboy har syskon som Monride 15,0a/327.616 kronor och Photoboy 11,8a/463.100 kronor. Från samma möderne kommer Elitstoet Eva Mon, mor till miljonärerna Zoccer Wadd, Zoccer Mickey, Zoccer Miss Zeta och Zoccer Miss Fanny.
Turboy kommer tas om hand av Tomas Selander. Äger hästen gör Stall Granlid.

Rapport från Skottorp

En ny kull. Det är alltid lika spännande att lära känna hästarna som dyker upp på löpande band i Skottorp. Vi har haft bra väder (lite för bra, när man vill att det ska regna gör det ju aldrig det, men vi behöver lite vatten på betena nu…) och jag tycker det flytit på precis … Läs mer

Smygtitt Skottorp – ettåringar del fem

Nedan presenteras ytterligare ett gäng ettåringar som drog igång sin marsch mot vinnarcirklarna hos Tony Jönsson i Skottorp 1 april. Il Capitano Mearas Hingst Bold Eagle – Bring Me Luck U.S. Bring Me Luck var av högsta klass på tävlingsbanan med 22 segrar och 2,5 miljoner intjänat samt ett rekord på 1.11,2. Hon har tidigare … Läs mer

Obegränsad spurtstyrka

Global Unlimited är vass över ett upplopp. Oftast. Idag visade han även styrka. På Rättvik hittade Ulf Ohlsson andra ytter från bakspår, men var inte helt nöjd med tempot och skickade fram Unlimited utvändigt om ledaren 1,5 varv före mål. Över upploppet sattes tumskruvarna i ledarhästen och Unlimited vann med en säker längd på 1.15,1a/2.640 … Läs mer

Smygtitt – ettåringar del fyra

Nedan presenteras ett nytt gäng ettåringar under inskolning i Skottorp. Quicksilver Tile Sto Father Patrick – Riveting Rosie e. Muscle Mass Riveting Rosie var en makalös tävlinghäst med 1.10-rekord och 7,6 miljoner intjänat. Bland hennes 14 segrar fanns Miss Versatility, Peaceful Way och finaler i Ontario Sire Stakes. Det här är hennes andra avkomma. Ägare … Läs mer

Bra tryck i Arras

Arras Cando årsdebuterade på Mantorp och visade att träning och tävling är två vitt skilda saker. Arras öppnade raskt från innerspår och var aldrig riktigt hotad i spetsstriden. Ulf Ohlsson fick dämpa andra halvvarvet och hade sedan inga problem att hålla undan för övriga på klart dugliga 1.13,5a/1.640 meter. SBI Fastigheter AB, Landvetter äger Arras … Läs mer