Åby 170428

  • National Prince: (Lopp 4) Har varit jättefin varje gång och jag tycker att han blir allt bättre. Nu ställs han inför sin tuffaste uppgift hittills och det ska bli mycket intressant att se vad han kan göra här. Han är snabb ut och oavsett om vi kör i ledningen eller inte så bör han få en bra resa. Favoriten blir svår att slå men en bra finalchans ska det i alla fall vara. Inga ändringar, barfota runt om.
  • Duke Of Mearas: (Lopp 5) Har gjort det bra varje gång utom senast då han galopperade. Det känns i jobben som att formen är fortsatt fin och han kommer säkert att göra ett bra lopp här. Motståndet är tufft men med rätt resa så är det inte omöjligt att han kan vara med och göra upp om en finalplats. Inga ändringar, skor runt om.
  • Deimos Racing: (Lopp 7) Var bara tunt jobbad inför årsdebuten och gjorde med tanke på det ett fullt godkänt lopp. Jag räknar med att han ska vara klart förbättrad nu med loppet i kroppen och han kommer säkert att svara för en bra insats. Han är snabb ut och oavsett taktik så tycker jag att han ska räknas tidigt. Han gick med skor senast men nu blir det barfota fram.
  • Global Touchdown: (Lopp 8) Gjorde ett bra lopp senast men fick helt enkelt stryk av en bättre häst. Det känns som att formen kommer allt mer och med rätt resa här slår han många till slut. Motståndet är stentufft men en liten finalchans tycker jag ändå att det är. Inga ändringar, barfota fram.
  • Rhyme Broline: (Lopp 9) Har fått två snälla lopp efter sin vintervila och senast avslutade hon riktigt bra. Jag räknar med att formen ska bli allt bättre och får hon loppet här då ska hon räknas tidigt. Jag bestämmer på tävlingsdagen om det blir skor eller inte men det blir i alla fall helstänkt huvudlag och jänkarvagn.
  • Unstirred Drink: (Lopp 11) Satt fast senast och gick i mål med lite sparat. Hon har inte hittat den rätta toppformen ännu men jag tycker att hon sakta men säkert blir allt bättre. Vi slår inte favoriten här men skulle hon få sitt smyglopp då är det inte omöjligt att hon kan vara bland de tre. Det blir barfota runt om, inga andra ändringar.