Välkomna ombord!

Här kommer ett nytt gäng ettåringar som anslutit till Skottorp där de ska formas till framtida stjärnor!

Prosecco hingst (e. Pastor Stephen-Euro Sund)

Euro Sund har tidigare lämnat vinnaren av Breeders Crown och Europeiskt Mästerskap för ston, trefaldiga miljonärskan Youana. Euro Sund var dessutom syskon med tre miljonärer; Talang Sund, Domino Sund och Euro Express. Mödernet går tillbaka på Lady Ann Reed. Kulla Living AB i Bollebygd äger Prosecco.

Alesso hingst (e. Ken Warkentin-Flamingo Broline)

Flamingo Broline klev över halvmiljonen intjänat och tog 1.13-rekord, här har hon sin första avkomma. Mödernet som går tillbaka på Modern Yankee, räknas som ett av världens bästa med topphästar som Smokin Yankee, Sand Vic och Yursa Hanover. Kulla Living AB i Bollebygd äger Alesso.

Falm hingst (e. From Above – Nova Lavec)

Nova Lavec har inlett med habila travare som Leif och Viola i avelsboxen. Mödernet går tillbaka till Lady Ann Reed och vi nämner några topphästar som Supergill, S.J.’s Caviar och Toss Out, men listan går i princip att göra oändlig. Almyon Invest AB i Sollentuna äger Falm.

Harvard Student    sto (e. Muscle Hill-Prowess Kronos)

Prowess Kronos vann åtta lopp på tolv starter, travade 1.14,3 och tjänade styvt 400.000 kronor. Hon är själv syster med Treasure Kronos, som vann Criterium Continental i vintras och var med i Prix d’Amérique. Andra topphästar ur stammen är Maven, Oliver Kronos och Jacky Glide. Bro Byggnads AB i Bro äger Harvard Student.

Lovely Bro sto (e. Love You – Godiva Ås)

Godiva Ås travade 1.14 och tjänade 200.000 kronor. Det här är hennes första avkomma. Godiva var själv syster med Energy, Forever och framförallt Everest Ås, som tjänade nära två miljoner i Båth-regi där han bland annat vann E3. Olof Brodin (Chartering) AB i Sollentuna äger Lovely Bro.

Cobol Performer hingst (e. S.J.’s Caviar-Cobol Queen)

Cobol Queen tog 1.11-rekord och tjänade över 650.000 kronor i regi Stig H Johansson. Det här är hennes första avkomma. Mormor till Cobol Queen är Scotch Gypsy, vilken lämnat Maxi Ferrari som nästan tjänade tre miljoner kronor hos Stall Båth. Lindblå Data AB & Anders Söderström äger Cobol Queen.

Symphoni Gold sto (e. Symphonic Hanover-Shella Gold)

Mamma Shella Gold inledde hos Stall Båth, fortsatte sin karriär hos Per Linderoth och tog 1.13-rekord samt tjänade nästan en halv miljon kronor. I avel har hon lämnat två miljonärer: Chocolate Gold hos Stall Båth och Olympia Gold hos Per Linderoth. Tomer Textrade Holding AB i Östersund äger Symphoni Gold.

Lady Chaplin sto (e. Simb Chaplin-Vinci Boko)

Vinci Boko var själv ostartad, men har lämnat 1.13-travaren Beacon Boko. Hon kommer ur Somollis grymma möderne och mormor Ouzo Boko är bland annat syster med världsrekordhållaren på 800-metersbana, Cash Hall. Mer ”namedropping” från den här linjen blir Speedy Somolli, Lord Of All och på senare tid Yield Boko och Offshore Dream. HB Stall Loftja i Jönköping äger Lady Chaplin.

Zacapa hingst (e. Zola Boko – Hyacint)

Hyacint travade 1.13 och tjänade över halvmiljonen. Första avkomman är född 2015. Från samma möderne kommer internationelle topptravare Intact Hornline och kulltoppen Ryan’s Patrick.  HB Smooth Brew i Kumla äger Zacapa.

Diktator, svettallergi och underlag

Våra banor och dess beskaffenhet är alltid ett hett ämne, framför allt då det är V75. Nu är det snart vinter och kraven på banpersonalen höjs rejält. Fick jag vara ”diktator” så skulle jag bilda en grupp av våra främsta banmästare, typ bröderna Johansson från Halmstad, Valberg från Bollnäs etcetera. som skulle ansvara och hjälpa … Läs mer

Vanja visade skalle på nytt

Vanja har kanske inte den bästa tekniken eller snabbheten, men inställningen! Den lilla damen inledde i fjärde utvändigt på Romme och Kim Moberg skulle flytta fram henne redan 1.400 kvar, men då var det flera andra som attackerade samtidigt. Vanja blev sonika kvar i tredjespår utan rygg och därmed borde förstås alla segerchanser varit bortblåsta. … Läs mer

Twigs Honor i egen klass

Loppet på Färjestad varade i 2.140 meter. Twigs Honor behövde dock blott 250 för att avgöra till sin fördel för Ulf Ohlsson. 1.250 meter kvar satt Twigs Honor i femte utvändigt. 250 meter senare hade han placerats i spets och klev sedan undan mycket lätt till välförtjänt seger efter två galopper på sistone som vi … Läs mer

Awesome Kronos finfin på Bergsåker

Awesome Kronos har massor med spring i benen och när loppen körs i ”hans” smak står han billigt inne i sin klass. På Bergsåker var det körning om ledningen i omgångar och Ulf Ohlsson gottade sig när tätduon kom upp till varvet på strax över 1.12 på det kladdiga underlaget. Awesome Kronos fick göra grovjobbet … Läs mer

Hästskötare – se hit!

Vill du jobba med några av Sveriges bästa hästar? Nu söker vi en hästskötare till stallet och det härliga gänget i Knivsta. Du får från 1 december möjlighet att jobba för en av Sveriges framgångsrikaste tränare med några av Sveriges bästa travhästar. Erfarenhet är ett krav, körkort likaså. Intresserad? Maila ett kort cv till stallbath@gmail.com … Läs mer