Välkomna ombord!

Här kommer en presentation av en ny trio unghästar som anlänt till Skottorp och Tony Jönsson.

Papa Pellini hingst (e. Father Patrick-Jullan)

Jullan var själv en topphäst med nio segrar på 21 starter och 1,5 miljoner intjänat. Lovely Godivas Lopp och Påskägget stod bland annat på meritlistan. Mormor Miss Pilaar vann bland annat Derbystolet och har även lämnat femfaldige miljonärskan Bobtail. Första avkomman till Jullan är Julia Pellini som inlett lovande med 1.13-rekord som treåring. Kjell Johansson i Sösdala äger Papa.

Payback Pellini    hingst (e. Trixton-Gulietta Broline)

Gulietta drog in över halvmiljonen, bland annat genom andraplats i Breeders Crown, och travade 1.13,5. Hon kommer från en stark mödernelinje proppad med topphästar med Fransesca Star-blodet i fokus. Guliettas första avkomma, Liberty Pellini, har tjänat en kvarts miljon och travat 1.14. Olof Brodin (Chartering) AB i Sollentuna äger Payback.

Vista do Mar sto (e. Trixton-Poppy Lavec)

Poppy är själv syster med Olivia Lavec, 1,8 miljoner intjänat, men det är förstås mormor, fantastiska Kit Lobell som sticker ut. Kit tjänade över åtta miljoner och är även mormor till topphästar och populära avelshingstar som Raja Mirchi och Lavec Kronos. Poppy Lavec har tidigare lämnat löftet och 1.13-travaren Bruno Bagheera (fyra år). Caramera AB i Bjärred äger Vista do Mar.

Diktator, svettallergi och underlag

Våra banor och dess beskaffenhet är alltid ett hett ämne, framför allt då det är V75. Nu är det snart vinter och kraven på banpersonalen höjs rejält. Fick jag vara ”diktator” så skulle jag bilda en grupp av våra främsta banmästare, typ bröderna Johansson från Halmstad, Valberg från Bollnäs etcetera. som skulle ansvara och hjälpa … Läs mer

Vanja visade skalle på nytt

Vanja har kanske inte den bästa tekniken eller snabbheten, men inställningen! Den lilla damen inledde i fjärde utvändigt på Romme och Kim Moberg skulle flytta fram henne redan 1.400 kvar, men då var det flera andra som attackerade samtidigt. Vanja blev sonika kvar i tredjespår utan rygg och därmed borde förstås alla segerchanser varit bortblåsta. … Läs mer

Twigs Honor i egen klass

Loppet på Färjestad varade i 2.140 meter. Twigs Honor behövde dock blott 250 för att avgöra till sin fördel för Ulf Ohlsson. 1.250 meter kvar satt Twigs Honor i femte utvändigt. 250 meter senare hade han placerats i spets och klev sedan undan mycket lätt till välförtjänt seger efter två galopper på sistone som vi … Läs mer

Awesome Kronos finfin på Bergsåker

Awesome Kronos har massor med spring i benen och när loppen körs i ”hans” smak står han billigt inne i sin klass. På Bergsåker var det körning om ledningen i omgångar och Ulf Ohlsson gottade sig när tätduon kom upp till varvet på strax över 1.12 på det kladdiga underlaget. Awesome Kronos fick göra grovjobbet … Läs mer

Hästskötare – se hit!

Vill du jobba med några av Sveriges bästa hästar? Nu söker vi en hästskötare till stallet och det härliga gänget i Knivsta. Du får från 1 december möjlighet att jobba för en av Sveriges framgångsrikaste tränare med några av Sveriges bästa travhästar. Erfarenhet är ett krav, körkort likaså. Intresserad? Maila ett kort cv till stallbath@gmail.com … Läs mer