Världens värsta drog!

Ja, det måste vi väl kalla travsporten. Är man fast så är man fast! Å vi har inga behandlingshem heller….

Tung bana.

Tänkte på det i lördags på Bollnäs, katastrofbana timmen innan start på grund av vädergudar.
Jag värmde National Prince och kunde bara konstatera att det var omöjligt att köra tävlingar.
Strax efter kom beskedet att de flyttade fram tävlingarna 3,5 timme.
Sen flyttade dom starten ytterligare till kl. 19:45 och flyttade V4-loppen till efter V75.
Några klagomål? Nä, hörde inte en enda klaga, alla hade förståelse och ingen ville missa sin älskade drog.
Dagen för oss blev riktigt bra med två mersmakande andraplatser på V75, samt sen en vinst i Lördagsloppet ca kl. 23:00 på imponerande sätt med National Prince.
Skötaren till National Prince, Kim Möller, undrade om vi skulle fortsätta med samma upplägg nu när han gick så bra, att köra första värmningen nio timmar innan start…..

Restaurangen på Bollnäs måste haft en bra dag, fick servera både lunch och middag samma travdag!
Apropå mat så fick jag frågan om vilket som var bästa stallfiken i Sverige, ettan är lika självklar som tvåan, men sen är det hårt om tredjeplatsen. Juryn bestod av tre tränare och två hästägare och klar etta är Eskilstuna-fiket och Gävle tvåa.
Synd att inte Mats haft sin restaurang Pershing innanför grindarna på Solvalla, då hade vi nog haft ett annat resultat.

************

Nu var man ju på gott humör då stallet levererade på Bollnäs.
Nästa tävlingsdag var tisdag på Bergsåker. Skulle innan tävlingarna även köra lite fort.
Vi sammanfattar 12-13 timmar enligt följande:
En häst var halt, himlen öppnade sig, en sele krånglade när det skulle defileras, full laddning mot bilen (1640) omstart på grund av materialfel på en konkurrent, två målfoton om andrapriset som båda blev tredjepris, en galopperade 100 meter innan bilen släppte starten….
Nåja skönt tisdagen var över och det blev onsdag.
Fick ett sms att jag skulle titta på en häst innan den släpptes ut, tog den rena fina stentrappan ned mot stallet, såg inte ishinnan som blivit av nattens regn….
Vips låg man där, reste mig försiktigt, nog inget brutet tänkte jag men det brände som fan i låret.
Två timmar senare så såg man ut som ett känt par norrifrån, Filippa Rådin & Anja Pärsson, högerlåret som Filippas och vänsterlåret som Anjas…..

Ringde 1177 för att få råd, jag var ju bra säker på att inget var brutet men värkte som fan och låret bara växte.
Efter samtalet var det sjukhuset som gällde, Mia, min fru, skjutsade in mig.
Bad henne att hämta en krycka så jag kunde ta mig in från entrén vid akuten fram till luckan, en distans på 15-20 meter.

Visst rullar den!

Jo, kryckor fanns sa dom i receptionen men dom lånade inte ut några, i så fall måste man köpa dom.
Mia försökte förklara att vi behövde bara en och bara i 20 meter……ett par minuter senare kom hon ut med en rullstol, den gick att låna. Skämmigt värre när man blev inrullad….
Inget brutet, men dom la in mig, rädda för att blödningen skulle fortsätta och då var dom tvungna att öppna låret. Dom behövde inte öppna mig, tror räddningen var att jag var med i SOWEPA Cup, bantnings tävlingen, har ju gått ned ca 8 kg och det var nog det lösa skinnet som blivit som räddade mig från öppning 😉
Känns i alla fall som ett dygn man kunde vara utan.
Hemma nu, stel som fan men har fått ”medicin&rehab” råd av Magnus Jernemyr: grina och gå!!!

************

Blev Premiechansen bättre nu?
Nja, rädd för att frågan kommer ned på individnivå istället för om ägaren behöver pengarna eller ej, så många kör premie i höst när dom tycker att dom inte har stjärnan.
Snälla snälla ni som har en tvååring, tänk på sporten i första hand och om ni inte behöver pengarna så var med i Premiechansen.
Förstår fortfarande inte varför man inte kunde ha ett anmälningsdatum i mars för de som vill köra premie, precis som i fjol fast man då anmälde till Premiechansen, innan man öppnat lotten.
Sen undrar jag en sak till, var tog de sista miljonerna vägen?
Räknar jag ihop alla lopp som skulle kunna ingå så fattas det fortfarande 4-5 miljoner kronor…

Svante, som tyvärr nu lär gå upp några kilo

Från breddlopp till BC?

Global Un Poco gjorde lillcomeback i Gävle med sin skötare Niclas Hammarström i vagnen. I ett breddlopp var han bestraffad med 20 meters tillägg över sprinterdistans, men det spelade mindre roll efter att Niclas prickat fint från start och lotsat fram hästen i fjärde utvändigt. 800 meter kvar fick ekipaget rygg att gå i och … Läs mer

Grattis Niclas!

Stall Båth-lärlingen Niclas Hammarström infriade förväntningarna när han väl tagit sig till final i Anderssons Hästsports lärlingsserie på Romme under fredagen. Tre finallopp avverkades och Niclas tog en seger och en andraplats, innebärande slutseger på 35 poäng totalt. Förstapriset var en resa till Prix d’Amérique 2019 innebärande att Niclas kan börja planera packning av väska … Läs mer

Uppvisning av Withdrawl

Global Withdrawl hade ingen tur i Kriteriekvalet, men visade att formen verkligen är på topp när han lekte hem ett treåringslopp på Bergsåker. Erik Adielsson och Global Withdrawl avgjorde spetsstriden på 50 meter och Withdrawl är en ”tvåfingrarshäst” som kunde dämpa tempot direkt och kom till varvning på 1.13,8. Sista halvvarvet gick desto raskare och … Läs mer

Highball imponerade

Mellby Highball gjorde precis som han skulle i tävlingsdebuten. För Kenneth Haugstad öppnade tvååringen kvick till ledningen och stannade där in i mål. Det var dramatiskt 100 meter före mål då Mellby Highball ”sprattlade till”, men både häst och kusk hjälpte till för att ordna upp situationen. Segertiden var 1.18,5a/2.140 meter och Haugstad var full … Läs mer

Andra raka för Uruguay Broline

Det kanske inte var det sexigaste loppet som körts, men såväl tvååriga Uruguay Broline som Ulf Ohlsson gjorde sitt jobb helt utan anmärkning på Umåker där andra raka segern för Uruguay bärgades. I femhästarsfältet spelades Uruguay Broline till megafavorit och Ulf Ohlsson placerade hästen i ledningen omgående. Väl där blev det 1.22 första 500 och … Läs mer