Världens värsta drog!

Ja, det måste vi väl kalla travsporten. Är man fast så är man fast! Å vi har inga behandlingshem heller….

Tung bana.

Tänkte på det i lördags på Bollnäs, katastrofbana timmen innan start på grund av vädergudar.
Jag värmde National Prince och kunde bara konstatera att det var omöjligt att köra tävlingar.
Strax efter kom beskedet att de flyttade fram tävlingarna 3,5 timme.
Sen flyttade dom starten ytterligare till kl. 19:45 och flyttade V4-loppen till efter V75.
Några klagomål? Nä, hörde inte en enda klaga, alla hade förståelse och ingen ville missa sin älskade drog.
Dagen för oss blev riktigt bra med två mersmakande andraplatser på V75, samt sen en vinst i Lördagsloppet ca kl. 23:00 på imponerande sätt med National Prince.
Skötaren till National Prince, Kim Möller, undrade om vi skulle fortsätta med samma upplägg nu när han gick så bra, att köra första värmningen nio timmar innan start…..

Restaurangen på Bollnäs måste haft en bra dag, fick servera både lunch och middag samma travdag!
Apropå mat så fick jag frågan om vilket som var bästa stallfiken i Sverige, ettan är lika självklar som tvåan, men sen är det hårt om tredjeplatsen. Juryn bestod av tre tränare och två hästägare och klar etta är Eskilstuna-fiket och Gävle tvåa.
Synd att inte Mats haft sin restaurang Pershing innanför grindarna på Solvalla, då hade vi nog haft ett annat resultat.

************

Nu var man ju på gott humör då stallet levererade på Bollnäs.
Nästa tävlingsdag var tisdag på Bergsåker. Skulle innan tävlingarna även köra lite fort.
Vi sammanfattar 12-13 timmar enligt följande:
En häst var halt, himlen öppnade sig, en sele krånglade när det skulle defileras, full laddning mot bilen (1640) omstart på grund av materialfel på en konkurrent, två målfoton om andrapriset som båda blev tredjepris, en galopperade 100 meter innan bilen släppte starten….
Nåja skönt tisdagen var över och det blev onsdag.
Fick ett sms att jag skulle titta på en häst innan den släpptes ut, tog den rena fina stentrappan ned mot stallet, såg inte ishinnan som blivit av nattens regn….
Vips låg man där, reste mig försiktigt, nog inget brutet tänkte jag men det brände som fan i låret.
Två timmar senare så såg man ut som ett känt par norrifrån, Filippa Rådin & Anja Pärsson, högerlåret som Filippas och vänsterlåret som Anjas…..

Ringde 1177 för att få råd, jag var ju bra säker på att inget var brutet men värkte som fan och låret bara växte.
Efter samtalet var det sjukhuset som gällde, Mia, min fru, skjutsade in mig.
Bad henne att hämta en krycka så jag kunde ta mig in från entrén vid akuten fram till luckan, en distans på 15-20 meter.

Visst rullar den!

Jo, kryckor fanns sa dom i receptionen men dom lånade inte ut några, i så fall måste man köpa dom.
Mia försökte förklara att vi behövde bara en och bara i 20 meter……ett par minuter senare kom hon ut med en rullstol, den gick att låna. Skämmigt värre när man blev inrullad….
Inget brutet, men dom la in mig, rädda för att blödningen skulle fortsätta och då var dom tvungna att öppna låret. Dom behövde inte öppna mig, tror räddningen var att jag var med i SOWEPA Cup, bantnings tävlingen, har ju gått ned ca 8 kg och det var nog det lösa skinnet som blivit som räddade mig från öppning 😉
Känns i alla fall som ett dygn man kunde vara utan.
Hemma nu, stel som fan men har fått ”medicin&rehab” råd av Magnus Jernemyr: grina och gå!!!

************

Blev Premiechansen bättre nu?
Nja, rädd för att frågan kommer ned på individnivå istället för om ägaren behöver pengarna eller ej, så många kör premie i höst när dom tycker att dom inte har stjärnan.
Snälla snälla ni som har en tvååring, tänk på sporten i första hand och om ni inte behöver pengarna så var med i Premiechansen.
Förstår fortfarande inte varför man inte kunde ha ett anmälningsdatum i mars för de som vill köra premie, precis som i fjol fast man då anmälde till Premiechansen, innan man öppnat lotten.
Sen undrar jag en sak till, var tog de sista miljonerna vägen?
Räknar jag ihop alla lopp som skulle kunna ingå så fattas det fortfarande 4-5 miljoner kronor…

Svante, som tyvärr nu lär gå upp några kilo

Very ruggig i Eskilstuna

Very Kronos spände bågen och vi fick lyssna till en sträng som höll! I Eskilstuna Fyraåringstest var det namnkunniga motståndare, men Very Kronos höll ordning på sina påkar. Erik Adielsson körde till ledningen, samtidigt som Kriterievinnaren Villiam gjorde bort sig. Italienaren Volnik du Kras anslöt utvändigt och gav inte Very Kronos en lugn stund sist … Läs mer

Gladiolus slog i blom

Mellby Gladiolus, döpt efter en snittblomma, slog i blom i värmen i Lindesberg. Treåringen gjorde årsdebut och visade att inget saknades. Ulf Ohlsson skötte tömföringen och hästen noterades för 1.17,8/2.140 meter. Gladiolus tvingade traska utvändigt ledaren och det såg ut att vara tomt i tanken 300 kvar. Mellby Gladiolus tog dock fram blåstället och avgjorde … Läs mer

Välkommen ombord, Beware Kronos!

En eftersläntare från Italien har äntligen anlänt Skottorp. Ettåriga Beware Kronos är sist in i kullen. Mamma Pleasure Kronos var själv en utmärkt tävlingshäst med rekordet 1.11,6 och 268.000 euro intjänat. Hon tävlade i kulltoppen som unghäst med och var dessutom fyra i Prix Helen Ann Johansson som sexåring. Mormors mor till Beware Kronos är … Läs mer

Välkommen ombord, United!

Tvåårige United Broline (e. Ken Warkentin) är ny ombord hos Båth. Hingsten som har intressant härstamning anlände till Knivsta i veckan. Mamma Florida Broline har lämnat halvmiljonären och helbrodern Sonof Montechristo, men den som verkligen sticker ut är miljonärskan Florida Queen som bland annat var BC-tvåa och även vann E3-revanschen. Moa Thörngren i Knivsta kommer … Läs mer

Kim och Cando i topp i Visby

Arras Cando tog båten till Visby och treåringen fortsätter visa fin utveckling. Idag blev det lite oväntat svar av en 60-oddsare, men körande Kim Moberg förivrade sig inte utan satte sig tryggt tillrätta utvändigt om ledaren. Arras Cando skruvade upp farten för varje meter som gick av loppet och i slutsvängen hissade ledaren nödflagg. Arras … Läs mer