Rekordår för Stall Båth

Stall Svante Båth har redan passerat rekordsiffror under 2017.
Stall Svante Båth har redan passerat rekordsiffror under 2017.

2016 är ett rekordår, även om det återstår nära två månader av det.
I söndags passerades toppsiffrorna från 2014 för Stall Svante Båth.
– Sjävklart är det jättekul, säger Svante.
Som dock inte satte upp någon målbild för hur mycket pengar han skulle köra in under 2016.
– Det är så oerhört små marginaler och jag har istället sagt att jag ska ha de nöjdaste hästägarna och den bästa hemsidan. Det är vad vi jobbar för och lyckas vi med de två bitarna så brukar resten av pusslet ”lägga sig själv”, fortsätter Båth.
Men du har också väldigt många fler hästar än tidigare år?
– Så är det, flytten till Stockholm har gjort att vi vuxit rejält i storlek.
Närmare bestämt till 172 hästar för dagen…
– Av dessa är 55 ettåringar och 55 tvååringar. Alltså är endast en tredjedel tre år och äldre, vilket är en demografisk lutning som verkligen tilltalar mig. Det gör att jag ser väldigt ljust på framtiden också. I dessa 172 hästar finns alltså unghästar och även konvalescenter. Jag har valt att ha ”alla på listan”, till skillnad från flera andra tränare.
Vad är hemligheten till framgångarna?
– Ett fantastiskt gäng två- och fyrbenta! Som travtränare tar man ofta sin personal för given och är för dålig på att framhålla dem. Jag kan inte nog säga hur nöjd jag är med mitt gäng som för dagen finns på fyra platser: Solum i Sundsvall, Knivsta utanför Stockholm, Bergsåkers travbana och så unghästarna hos Tony Jönsson i Skottorp. Det krävs grym personal för att hålla ihop logistiken och jag är så jäkla nöjd med hur allt fungerar för dagen, säger Svante.
Något annat du vill lyfta detta rekordår?
– Erik. Det är oerhört tryggt att ha en kusk som har samma tankar som jag när det gäller att köra hästarna. Adielsson är en trygg faktor att ha, både vardagar och lördagar och en viktig del i framgångarna under året, utvecklar Svante.
Men året är inte slut?
– Absolut inte. Nu ser vi fram emot kvalen till Uppfödningslöpningen nästa vecka och finalen i början av december. Stallets tvååringar har verkligen visat framfötterna och jag hoppas att vi ska kunna vara med och hugga om platserna även i Uppfödningslöpningen.

Deimos Racing
Kriterievinnaren Deimos Racing
Rhyme Broline
BC-vinnaren Rhyme Broline

Välkomna ombord!

Vi hälsar två nyförvärv välkomna ombord. Treårige Eagle Merci (e. Bold Eagle) kvalade så sent som i måndags på 1.18,4/2.160 meter i tidigare regi och såg startklar ut. Han acklimatiserar sig förhoppningsvis fort på Stora Alby där han kommer tas om hand av Ola Haaga. Pema Energi äger. Meitner (e. Googoo Gaagaa) är två år … Läs mer

No Matter till Stosprintern

No Matter kvalade genom en andraplats in till Stosprintern som lockar med 800.000 kronor till segrarinnan nästa lördag i Halmstad. Ulf Ohlsson satt bakom No Matter som spurtade starkt till silverplatsen på 1.12,9a/1.609 meter. Spårlottningen utföll efter bästa märke och No Matter startar från fjärdespår i finalen. No Matter ägs av Easy KB i Uppsala … Läs mer

Kan vara den bästa jag tränat!

Sommaren är i full gång med storlopp i antågande. Nu väntar E3 finaler nästa lördag. Tre till final och det måste vi vara nöjda med. Bythebook & Global Adventure vann sina försök medan Alien Kronos tog sig vidare i tufft försök och lite småjobbig resa som fyra. Erik valde ”BTB”, men tyckte inte valet var … Läs mer

Kuskarna klara på E3-hästarna

Erik Adielsson, Ulf Ohlsson och Markus B Svedberg. Där har ni kuskarna på stallets E3-hästar nästa lördag. Erik Adielsson kör Bythebook, Ulf Ohlsson sitter bakom Global Adventure och ägarsonen Markus B Svedberg kör Alien Kronos.

Axel radar upp dem!

Kallblodige Axel Sigfrid är spännande på flera sätt. Han är inkörd samtidigt som E3-finalisterna Bythebook och Global Adventure hos Tony Jönsson i Skottorp. Skillnaden är rasen – samt att Axel Sigfrid aldrig har förlorat. Kallblodet tog fjärde raka från debuten på Dannero ikväll och det såg faktiskt ut som en promenad i parken för treåringen … Läs mer