Rekordår för Stall Båth

Stall Svante Båth har redan passerat rekordsiffror under 2017.
Stall Svante Båth har redan passerat rekordsiffror under 2017.

2016 är ett rekordår, även om det återstår nära två månader av det.
I söndags passerades toppsiffrorna från 2014 för Stall Svante Båth.
– Sjävklart är det jättekul, säger Svante.
Som dock inte satte upp någon målbild för hur mycket pengar han skulle köra in under 2016.
– Det är så oerhört små marginaler och jag har istället sagt att jag ska ha de nöjdaste hästägarna och den bästa hemsidan. Det är vad vi jobbar för och lyckas vi med de två bitarna så brukar resten av pusslet ”lägga sig själv”, fortsätter Båth.
Men du har också väldigt många fler hästar än tidigare år?
– Så är det, flytten till Stockholm har gjort att vi vuxit rejält i storlek.
Närmare bestämt till 172 hästar för dagen…
– Av dessa är 55 ettåringar och 55 tvååringar. Alltså är endast en tredjedel tre år och äldre, vilket är en demografisk lutning som verkligen tilltalar mig. Det gör att jag ser väldigt ljust på framtiden också. I dessa 172 hästar finns alltså unghästar och även konvalescenter. Jag har valt att ha ”alla på listan”, till skillnad från flera andra tränare.
Vad är hemligheten till framgångarna?
– Ett fantastiskt gäng två- och fyrbenta! Som travtränare tar man ofta sin personal för given och är för dålig på att framhålla dem. Jag kan inte nog säga hur nöjd jag är med mitt gäng som för dagen finns på fyra platser: Solum i Sundsvall, Knivsta utanför Stockholm, Bergsåkers travbana och så unghästarna hos Tony Jönsson i Skottorp. Det krävs grym personal för att hålla ihop logistiken och jag är så jäkla nöjd med hur allt fungerar för dagen, säger Svante.
Något annat du vill lyfta detta rekordår?
– Erik. Det är oerhört tryggt att ha en kusk som har samma tankar som jag när det gäller att köra hästarna. Adielsson är en trygg faktor att ha, både vardagar och lördagar och en viktig del i framgångarna under året, utvecklar Svante.
Men året är inte slut?
– Absolut inte. Nu ser vi fram emot kvalen till Uppfödningslöpningen nästa vecka och finalen i början av december. Stallets tvååringar har verkligen visat framfötterna och jag hoppas att vi ska kunna vara med och hugga om platserna även i Uppfödningslöpningen.

Deimos Racing
Kriterievinnaren Deimos Racing
Rhyme Broline
BC-vinnaren Rhyme Broline

Rapport från Skottorp

En ny kull. Det är alltid lika spännande att lära känna hästarna som dyker upp på löpande band i Skottorp. Vi har haft bra väder (lite för bra, när man vill att det ska regna gör det ju aldrig det, men vi behöver lite vatten på betena nu…) och jag tycker det flytit på precis … Läs mer

Smygtitt Skottorp – ettåringar del fem

Nedan presenteras ytterligare ett gäng ettåringar som drog igång sin marsch mot vinnarcirklarna hos Tony Jönsson i Skottorp 1 april. Il Capitano Mearas Hingst Bold Eagle – Bring Me Luck U.S. Bring Me Luck var av högsta klass på tävlingsbanan med 22 segrar och 2,5 miljoner intjänat samt ett rekord på 1.11,2. Hon har tidigare … Läs mer

Obegränsad spurtstyrka

Global Unlimited är vass över ett upplopp. Oftast. Idag visade han även styrka. På Rättvik hittade Ulf Ohlsson andra ytter från bakspår, men var inte helt nöjd med tempot och skickade fram Unlimited utvändigt om ledaren 1,5 varv före mål. Över upploppet sattes tumskruvarna i ledarhästen och Unlimited vann med en säker längd på 1.15,1a/2.640 … Läs mer

Smygtitt – ettåringar del fyra

Nedan presenteras ett nytt gäng ettåringar under inskolning i Skottorp. Quicksilver Tile Sto Father Patrick – Riveting Rosie e. Muscle Mass Riveting Rosie var en makalös tävlinghäst med 1.10-rekord och 7,6 miljoner intjänat. Bland hennes 14 segrar fanns Miss Versatility, Peaceful Way och finaler i Ontario Sire Stakes. Det här är hennes andra avkomma. Ägare … Läs mer

Bra tryck i Arras

Arras Cando årsdebuterade på Mantorp och visade att träning och tävling är två vitt skilda saker. Arras öppnade raskt från innerspår och var aldrig riktigt hotad i spetsstriden. Ulf Ohlsson fick dämpa andra halvvarvet och hade sedan inga problem att hålla undan för övriga på klart dugliga 1.13,5a/1.640 meter. SBI Fastigheter AB, Landvetter äger Arras … Läs mer