BC-vinst för Rhyme!

Rhyme i BC
Rhyme i BC

När två slåss…så vinner Erik Adielsson. Rhyme Broline tog hem Breeders Crown-finalen för treåriga ston och 1,6 miljoner kronor rasslade in på Stall Rhyme Brolines konto.
Darling Mearas satt programenligt i ledningen och när Kenneth Haugstad gjorde sitt drag var Erik Adielsson beredd. Han bytte tredje ytter mot ”kort” dödens, innan Caddie Lisieux blev avlösaren. I den positionen kunde Erik vänta med attacken till upploppet och när det norska huvudlaget drogs kort före mål satte Rhyme Broline nosen först efter en formidabel kuskinsats! Och en riktigt fin prestation av hästen förstås!
Segertiden blev 1.13,1a/2.140 meter och skötare till Rhyme Broline är Fredrik Larsson i Sundsvall. Fredrik sköter även Unstirred Drink som för Örjan Kihlström spurtade till sig femteplatsen i BC-finalen.

Rapport från Skottorp

En ny kull. Det är alltid lika spännande att lära känna hästarna som dyker upp på löpande band i Skottorp. Vi har haft bra väder (lite för bra, när man vill att det ska regna gör det ju aldrig det, men vi behöver lite vatten på betena nu…) och jag tycker det flytit på precis … Läs mer

Smygtitt Skottorp – ettåringar del fem

Nedan presenteras ytterligare ett gäng ettåringar som drog igång sin marsch mot vinnarcirklarna hos Tony Jönsson i Skottorp 1 april. Il Capitano Mearas Hingst Bold Eagle – Bring Me Luck U.S. Bring Me Luck var av högsta klass på tävlingsbanan med 22 segrar och 2,5 miljoner intjänat samt ett rekord på 1.11,2. Hon har tidigare … Läs mer

Obegränsad spurtstyrka

Global Unlimited är vass över ett upplopp. Oftast. Idag visade han även styrka. På Rättvik hittade Ulf Ohlsson andra ytter från bakspår, men var inte helt nöjd med tempot och skickade fram Unlimited utvändigt om ledaren 1,5 varv före mål. Över upploppet sattes tumskruvarna i ledarhästen och Unlimited vann med en säker längd på 1.15,1a/2.640 … Läs mer

Smygtitt – ettåringar del fyra

Nedan presenteras ett nytt gäng ettåringar under inskolning i Skottorp. Quicksilver Tile Sto Father Patrick – Riveting Rosie e. Muscle Mass Riveting Rosie var en makalös tävlinghäst med 1.10-rekord och 7,6 miljoner intjänat. Bland hennes 14 segrar fanns Miss Versatility, Peaceful Way och finaler i Ontario Sire Stakes. Det här är hennes andra avkomma. Ägare … Läs mer

Bra tryck i Arras

Arras Cando årsdebuterade på Mantorp och visade att träning och tävling är två vitt skilda saker. Arras öppnade raskt från innerspår och var aldrig riktigt hotad i spetsstriden. Ulf Ohlsson fick dämpa andra halvvarvet och hade sedan inga problem att hålla undan för övriga på klart dugliga 1.13,5a/1.640 meter. SBI Fastigheter AB, Landvetter äger Arras … Läs mer