Smått & gott

Jack Silfving
Jack Silfving

Oftast när man tar till ”pennan” har man nåt speciellt man vill skriva,
nu har jag inte det utan mest många små saker man tänker på.

Wenngarn auktionen:
Mkt Bra!
Naturligtvis en hel ”hög” barnsjukdomar men jag vet att både Olle & Emmelie
(som skötte auktionen) både har öron, hjärna & drivkraft!
Tror vi ska skicka ett litet tack till Ludde som satt fart på autionstänket.
Han har gjort en sak som jag absolut tycker Wenngarn ska ”kopiera”; ät först och bjud sen.
Bättre med ”barhäng” (med eventuellt något lätt att beställa in) som ger plats för många fler än trerätters runt runda bord med alldeles för trångt om plats.

Paneldebatten.
Dom hade en paneldebatt på Wenngarn, den var helt ok men blev lite lång och det var flera saker som man kunde ha synpunkter på men en sak som jag hakade upp mig på var när Skarplöth sa att han SÅ gärna vill delge oss information från deras budget men han kunde inte det då den inte skulle delges först i morgon.
Hmm inte mycket som hinner hända under en natt och debattdatumet visste vi flera månader innan så min undran är om det nu kändes viktigt för Skarplöth, var det då helt omöjligt att få dom att ”släppa” den en dag tidigare?

Skoinfo
Del 1. Fabrice & Åbys Stora.
Jag tycker det var dåligt och tycker Fabrice gjorde fel men…regelverket är lite ”tandlöst”,  om nån vill köra barfota som inte anmält det, 1500 kr böter och sedan är det varsågod å starta.

Vem har inte utnyttjat ett regelverk där det ”bara” blir böter?
Skatten ska vara inne 12:e varje månad och vi tränare får TDS pengarna den 15:e.
1000 kr ”böter” om du lämnar in skatteblanketten i tid men pengarna kommer sen,
det har uttnyttjats många gånger hos mig! (undrar varför inte ST skulle kunna styra om
lite i hanteringen så vi skulle få pengarna den 12e?
Många 1000-lappar att spara för många tränare, jag lovar!

Del 2
Stackarn som blev diskad (i efterhand) för att lämnat in helt korrekt sko info på sin
tvååring på Jägers och sen startat barfota, vilket är förbjudet.
Hur kan man ens kunna lämna barfota info i ett lopp där det är förbjudet att starta barfota? Jo, jag vet vi ska kunna reglerna men återigen en gäst från ett annat land.
Tar man båda ovanstående fall så tycker jag det inte är lätt att ”tackla”, diska i efterhand? böter? I så fall vilket belopp? Procent på första priset?

Företagsvisioner.
Vi har mycket nytt som händer i stall Båth. Vår nyanställde Ola Lernå (tror han stavar så) drar ett viktigt & tungt lass. Många nya saker inom kort:
Ny hemsida.
Hästägarlounge på Solvalla.
Enkelt hästägarkoncept.
Nytt forum för våra hästägare.
Säkert glömt nåt men mycket nytt ligger i ”pipeline”!!
Man försöker hela tiden tänka nytt o kreativt och en som varit en ledstjärna för mig är en ”marknadsutvecklare” som vi hade EN dag då jag gick tränar kursen för drygt 20 år sedan.
Hans ord sitter som gjutna i huvudet! Mannen med logiskt tänkade heter Jack Silfving!
Tänk att en dag kan hjälpa en i så många år….På hans hemsida läser man:
Ge en man en fisk och han är mätt en dag
– lär en man att fiska och han är mätt hela livet.

Mången tack, Jack!

Sveriges Rikaste kusk? Måste vara Örjan Kihlström!
Han vinner alla storlopp och semestrar i Bollnäs…..

Sen ett stort tack till STs jurist Göran Wahlman, som hjälpte till när min anställde Carola blev sparkad, fick tänderna utslagna och blev nekad ersättning.
Nu är allt löst! (som ska vara löst….cool)

Svante, som undrar när Uffe Stenströmer ska ringa….

Tack för allt!

I hela mitt liv har det varit ”allt eller inget” för mig, har jag gjort något så har det varit ”all in” så det är med tunga fingrar jag skriver detta brev men tyvärr har jag kommit till just det vägskälet. Successivt har beslutet vuxit fram att jag vid årsskiftet lägger ned min tränarrörelse på … Läs mer

Älska eller äta?

Vår sport är som ett polygami-äktenskap. Gift med många som till exempel både med publik & TV-tittare. ALLA vill ha mer publik till banorna men TV ”stjäl” den exklusiva tiden direkt efter målgång. Är det rätt? Bättre 4.000 i publiken väntar på ”sin” tid än 120.000 TV tittare, som en sa till mig när frågan … Läs mer

Runda bordet, skohorn och psykologi

Sporten brottas med problem med att injicera mer prismedel till dom aktiva. Det ser ut som 50 miljoner till kommer vara möjliga men kravet från basorganisationerna är 200. Att strejka och/eller låna är i alla fall inte min melodi men finns det verkligen inget sätt att försöka få ihop 150 miljoner till? Eller i alla … Läs mer

393.783 kronor till Simon!

Uppslutningen har varit fantastisk och det är med stolthet vi alla tillsammans kan överlämna 393.783 kronor till Simons allt-i-allo, outridern Camilla Olsson. Det är så klart mångfalden som gör det. Alla ni som bidragit med stora som små belopp, ni är lika viktiga och har lika stor delaktighet i att vi kan överlämna den här … Läs mer

Insamling för Simon!

Jag vet att inga pengar i världen kan ersätta Simon men vill ändå på något sätt visa uppskattning och startar därför en insamling i hans namn som oavkortat går till hans ägare/ryttare Camilla. Jag börjar med att lägga 5.000 kr. Skulle du vilja swisha en slant så gör det till till 070-5691199. Märk med ”Simon”. … Läs mer