Ljus, ljusare, boom!

Var befinner vi oss på ljusskalan?
Var befinner vi oss på ljusskalan?

Jag skrev i min förra krönika att framtiden var ljus.
Vet att ljus mäts i candela, har ingen aning om dess nivåer men nog känns det som om vi klättrar rejält på den skalan i Svensk Travsport just nu!
Å det är inte EN sak utan vi har ett helt spektra med av ljusnivåer, med massa oilka satsningar på svensk travsport!

Wallenius-Kleberg
Wallenius-Kleberg

Den senaste är ”Double M”, Menhammars Margareta har klivit in och gjort en storsatsning på 3&4 åringar från nästa år med en hel massa miljoner! Stort! Jag fyller på med ett trippel M , Mästerligt Menhammars Margareta!
Å jag vet fler saker ska komma!
Jag känner att alla har en stor tro på sporten nu och alla led drar åt samma håll, jag har i alla fall inte känt ett sådant ”drag” under min tid som tränare.

Storloppen avlöser varandra, E3 var senaste loppet vi var med i. Vi fick ”lite” med oss men naturligtvis hade vi hoppats på mer.
Dock en sak som gör mig SÅ glad, det är när sportcheferna jobbar ”i lag” med oss. På Eskilstuna hade dom en bra, fin invingning UTAN att ställa till det för oss aktiva, vi fick värma precis när det passade oss!
Väl genom tänkt och alla var nöjda, nåt för många, många sportcheferna att ta efter. Dom glömmer helt bort att hästen är/ska vara i centrum.

Vi har ingen med i Stochampionatet, men vi provar lyckan i Breeders Course-finalen på tisdag med Chocolate Gold.
Ett lopp som dom som arrangerar det tror att det ska växa. Ledsen, men som dom jobbar med det så känns det långsökt. Inte ens vinnarna fick välja spår först utan datalottning…..inte många stora lopp med försök&final har det så…man fick tyvärr känslan att vänsterhanden styrt upp det.
Skrev ovan om hästen i centrum och så ska det vara men när vi väl står i vinnarcirkeln så tycker jag att även ägaren måste lyftas fram mer.
Jag vet att vi lever på spel och det är viktigt men här om kvällen när jag satt och kollade på ATG-Live från de olika banorna så kände jag direkt att intervjuarens målsättning var inte att hylla och framhålla häst&ägare, nä tre sekunder efter ”grattis” kom det – har du nå mer chanser ikväll? – Du startar en på V75 på lördag å, hur känns den?
Denna em/kväll var det Robert Karlsson och Matteus Lillieborg som jobbade på ”högre omsättning”. Men dom är långt ifrån ensamma. Kan vi inte lyfta fram vinnarna i vinnarcirkeln och lämna över omsättningsjagandet i andra forum? Eller har jag fel?

Några restaurang tips.
Ingen lyx men mycket bra mat&service fick jag på Pappa Grappa i Norrköping.
Besökte Pubologi i Gamla Stan i Stockholm, mkt bra men inte så billigt, ok vi provade en bourbon för 150kr/cl som avslutning som kanske hjälpte upp siffran på nedersta raden (men den var god!!)
Sen har dom öppnat en Tapas restaurang på Tylösand som heter Titus Tapas, mycket, mycket bra!! Bästa tapas restaurangen hittills för min del!
Men ett tips om ni ska dit, ta en rätt åt gången och beställ allt eftersom då dom är både olika stora och kommer ändå inom 5-10 min.

När vi var på Eskilstuna så vann inte Sten O Jansson nåt av E3-loppen men han vann ändå en ”klass”. På hans fans tröjor stod det  ”Gotland är inte bara Keno, det är även Sten O”

Borta med vinden
Borta med vinden

Lovar bättra mig att skriva lite oftare och avslutar med en liten bild cool

Tack för allt!

I hela mitt liv har det varit ”allt eller inget” för mig, har jag gjort något så har det varit ”all in” så det är med tunga fingrar jag skriver detta brev men tyvärr har jag kommit till just det vägskälet. Successivt har beslutet vuxit fram att jag vid årsskiftet lägger ned min tränarrörelse på … Läs mer

Älska eller äta?

Vår sport är som ett polygami-äktenskap. Gift med många som till exempel både med publik & TV-tittare. ALLA vill ha mer publik till banorna men TV ”stjäl” den exklusiva tiden direkt efter målgång. Är det rätt? Bättre 4.000 i publiken väntar på ”sin” tid än 120.000 TV tittare, som en sa till mig när frågan … Läs mer

Runda bordet, skohorn och psykologi

Sporten brottas med problem med att injicera mer prismedel till dom aktiva. Det ser ut som 50 miljoner till kommer vara möjliga men kravet från basorganisationerna är 200. Att strejka och/eller låna är i alla fall inte min melodi men finns det verkligen inget sätt att försöka få ihop 150 miljoner till? Eller i alla … Läs mer

393.783 kronor till Simon!

Uppslutningen har varit fantastisk och det är med stolthet vi alla tillsammans kan överlämna 393.783 kronor till Simons allt-i-allo, outridern Camilla Olsson. Det är så klart mångfalden som gör det. Alla ni som bidragit med stora som små belopp, ni är lika viktiga och har lika stor delaktighet i att vi kan överlämna den här … Läs mer

Insamling för Simon!

Jag vet att inga pengar i världen kan ersätta Simon men vill ändå på något sätt visa uppskattning och startar därför en insamling i hans namn som oavkortat går till hans ägare/ryttare Camilla. Jag börjar med att lägga 5.000 kr. Skulle du vilja swisha en slant så gör det till till 070-5691199. Märk med ”Simon”. … Läs mer